Tråd:
Hur lagar ni eran lax i ugnen?

Inlägg

@martina63

Ugnsstekt lax med dill

Dett är vår och mångas favorit, busenkelt att göra också!

@piik

Skrivet av lliilllina den 5 nov 2012

Ikväll tänkte vi ha lax i ugnen till kvällsmat, men vi vet inte riktigt hur vi ska tillaga den. Hur brukar ni göra? Vad använder ni för kryddor för att det ska bli så gott som möjligt?

lägger 4 laxfiléer i en ugnsform. blandar ca 4-5 dl grädde med ca 1-2 msk örtsalt (svårt att avgöra, jag bara häller i, men det ska vara ganska mycket. blir inte så salt som man kan tro). lite fiskfond i gräddblandningen. lägger harit coverts bredvid och emellan laxfiléerna och delar 6 st körsbärstomater på mitten och lägger bredvid. häller över gräddblandningen över alltihoppa och in i ugnen. 225 grader i ca 30 min.

brukar servera med klyftpotatis eller liknande. detta är sjuuuukt gott!

@farmormor

Här är mitt bästa laxrecept
Laxfilé i ugn

@amoz

Detta är mitt bästa recept på ugnsbakad lax.

Lax med örttäcke

@mmariaaah

Fiskgratäng med lax och spenat

Har tillagat denna laxrätt i år, enkel men så himla god.

Är även en stor favorit bland mina väninnor som har bett om att bli hembjuden igen med laxgratängen som huvudrätt.

@andi2000

Det blir jättegott med citronsaft och saffran på,det smakar bäst och vi äter det alltid så :D

@tiissel

Jag älskar verkligen ugnsstekt lax och brukar bara ta färskpressad citron eller lime och citronpeppar på :) Jättegott! tänk bara på att inte ha ugnen på för hög värme så att laxen blir torr, seg och tråkig!

@amika

Jag brukar sätta ugnen på 200C och hälla grovsalt i en ugnsfast form, så att det täcker hela botten och lite till, ca ½ - 1cm tjockt lager. Sedan lägger jag en färsk eller tinad laxsida med köttsidan mot saltet, alltså skinnet uppåt. Och så in i ugnen i ca 30-40 minuter. Sedan tar jag ut laxen och lyfter den ur formen, lägger den på en tallrik med skinnet ner. Och pillar bort de saltkorn som sitter kvar.
Serveras med pressad potatis och romsås, jag brukar göra kall romsås till. Jättegott och hur enkelt som helst.

@recepthimmel

Jag blandar ihop valfri mängd smulad fetaost, rivet citronskal, stött rosépeppar, en sked matlagningssenap, persilja och creme fraiche och breder över laxen, steker i ugnen tills fisken är klar. Inget extra salt behövs.

@_kockfan_

min Lax kör jag i hela sidor om jag har skinnat och marinerat med chili och ingefära i ett halv dygn innan.
sedan får den åka ugn på på 90 grader tills firren får en kärna på 54 grader.

lite lök på den firren och en kall örtsås. det kan få vilken hård man som helst att gråta av lycka.

@ros

{snicker}Detta recept är värt att pröva
Lax under crème fraichetäcke
Hummersås med stenbitsrom
Lycka till!