Tänkte precis "fisk tar inte lång tid!" Lax med couscous har blivit en stapelrätt här hemma; Man steker helt enkelt laxbitar och kryddar couscousen med chili, koriander, spiskummin och så klart salt och peppar - och gör en kall sås på yoghurt och mer koriander. Till det varma grönsaker (det blir oftast broccoli och sugar snaps här). Tar inte en kvart ens. Man kan göra samma rätt med lammkotletter om man är på kötthumör!
Annars är risotto, som tar ganska exakt 20 minuter, ett alternativ..... släng in grönsaker som tål att rostas i ugnen, gör en basrisotto på bara vitt vin, buljong och parmesan och lägg grönsakerna ovanpå..... yummy!
Eller biffwrap! Stek biffar och krydda med rökt paprikapulver (en stor biff räcker till 2 pers här) och antingen gör en snabbhummous på kikärter på burk eller använd färdig; värm några flatbreads, ladda dem med sallad, skivad biff och hummous. Detta är ett Jamie Oliver-recept jag provade för många år sedan och har fortsatt med sedan dess; suveränt!
Och en sista en.... fisk-tacos! Skär tillbehören först; strimla sedan fiskbitar (jättebra om man fått stjärtbitar över exempelvis). Värm tacoskal eller tortillas och stek sedan fiskstrimlorna hastigt med spiskummin, lökpulver, mald koriander, vitlök, chili(flakes om du inte har färsk), och en gnutta buljongpulver (ekologisk är suverän!!). Salta och peppra och maten är klar.... servera med tacosås