Tråd:
Snask till filmkväll?

Inlägg

@madvis

Tack för alla fina recept!
Till slut blev det de här två:
Chokladhjärtan med olika smaker
Kladdkakemuffins med rik chokladsmak

@eva23

Kanske ett litet salt tilltugg?
Ansjovissnurror

@mosternettan

Om man gillar friterat har jag några förslag. Lökringar, och chili cheese tops (finns att köpa färdiga). Strimla tortillabröd, skär haloumiost i kuber och fritera.

@kallebakom

nja bäst är nog helt enkelt ost o kex,,kan man sitta o plocka med hela filmen utan att bli för mätt !! jo ok frukt lät okså gott men käka det i 1,5-2h ja då måste man bli bra proppad i magen...

@the_mama97mia

Glöm inte frukt i bitar -
nu kan vi frossa i nektariner, meloner, plommon m.m.

Jag brukar skära upp i lagoma bitar o lägga fram, så friskt o gott.

@saranna

blanda creme fraishe med vanilj socker enligt smak och doppa äpple som e skärt i tunna klyftor i det, har brukar köra med fuij äppel. Har varit uppskattat!

@erajscha

Minipizzor, popcorn med popcornkrydda (finns bl a på willys), ost och kex eller ostkuber och oliver är sånt jag kommer att tänka på. Nåt annat smarrigt är grissini (brödpinnar) med romdip. man tar en burk röd kaviar, en burk creme fraiche och så pressar man i en vitlöksklyfta och blandar ihop. Sen behöver den stå en stund i kylen för att "gosa till sig".

@boz1965

Skrivet av rosatalo den 3 sep 2012

Har du lyckats med detta? Jag fick samma idé med just västerbotten en gång och resultatet blev en massa fett som flöt omkring på plåten och ost "flarnen" blev sega och äckliga istället för knapriga.

Jag brukar göra det med prästost. Visst blir det fett, men om man tycker att det blir för mycket av den varan kan man ju lägga flarnen på hushållspapper några minuter så att pappret kan suga upp överflödigt fett. Flarnen blir inte knapriga förrän de har rumstemperatur.

@rosatalo

Skrivet av Mithrandir den 2 sep 2012

Riv smakrik ost (t.ex. Präst eller Västerbotten) och lägg på bakplåtspapper på en plåt i "klickar" om en msk vardera. Baka av några minuter i 200°C till osten har smält och blivit ljust gyllene - som små "flarn". Låt svalna på plåten så blir de knapriga och goda. Perfekt till filmkvällen tillsammans med en öl eller cider.

Lätt, snabbt och dessutom hur gott som helst. {eat}

Har du lyckats med detta? Jag fick samma idé med just västerbotten en gång och resultatet blev en massa fett som flöt omkring på plåten och ost "flarnen" blev sega och äckliga istället för knapriga.

@lincoln333

Skrivet av teresajohanna den 2 sep 2012

lägg nachoschips på en ugnsplåt, toppa med riven ost. in i ugnen tills osten smält.

Detta går enkelt att göra även i mikron. Servera gärna en salsa-sås till =)

@boz1965

Skrivet av Amika den 2 sep 2012

Mitt första tips är Elenas knäck kakor, som är mer som en chokladkola med krisp i. Otroligt gott och lätt att göra.
Mitt andra tips är varma mackor! Så gott och lätt att göra, samt bortglömt för många!
Att ta en burk med coctailmix och sedan gratinera i ugn med grovriven eller hackad vit choklad över är också gott, serveras med vaniljglass. :)

[recept]3425[/recept]

Tänk bara på att Rice Krispies kan innehålla spår av nötter enligt Kellogg's som tillverkar dem.

@amika

Mitt första tips är Elenas knäck kakor, som är mer som en chokladkola med krisp i. Otroligt gott och lätt att göra.
Mitt andra tips är varma mackor! Så gott och lätt att göra, samt bortglömt för många!
Att ta en burk med coctailmix och sedan gratinera i ugn med grovriven eller hackad vit choklad över är också gott, serveras med vaniljglass. :)

Elenas knäck-kakor