Tråd:
Utan grädde och creme fraiche??

Inlägg

@rallysmulan

Jag brukar woka strimlad kyckling, sen i med wokgrönsaker och lite kryddor. Klart!
Om man vill kan man ha ris till. Magert och gott:)
Se även mitt recept på varm sallad och örtbakade rotsaker. Magert och gott och ingen grädde eller nåt sånt.
Pasta med köttbullar och mitt recept på pasta sås är en höjdare.
Hoppas du fått lite tips:)

@blekegreven

Hum, själv använder jag mycket sällan dessa produkter då jag är uppvuxen i ett laktosintolerant hem.

Äter ofta gryn av någon sort med tomat-sås och ev något stekt kött. Annars kan det bli thai-mat, pajer av olika varianter, eller en en mustig gryta a´la gulach, serverad med ett gott bröd.

Konkreta tipps kan vara Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto27917[/recept]
Ädelost- och broccolipaj
Osso Buco på kotlett
Kinagryta

@cassiopeya

Puffar upp denna tråd! Måste väl finnas fler recept utan grädde och cremè fraiche att dela med sig av. Inser när jag kikar i min kokbok att många av mina goda "helgrätter" ofta innehåller både och.

@cassiopeya

Puffar upp denna tråd! Måste väl finnas fler recept utan grädde och cremè fraiche att dela med sig av. Inser när jag kikar i min kokbok att många av mina goda "helgrätter" ofta innehåller både och.

@maxxess

Jag använder ofta Milda mini mat (7%) eller mat extra (4%), det blir gott och smakar inte som vanlig grädde och är kalorisnålt. Du kan ju prova att variera dig lite för recept som verkligen kräver något "gräddigt" genom att byta till de jag nämnde ovan eller kanske testa turkisk yogurt för kalla röror och såser.

Jag har en bra tomatbas i min kokbok som passar till rätt mycket, sök på "snabba tomatsåsen".

Vill man köra helt utan sås så tycker jag att bulgur kokt i stark buljong och med lite god rapsolja ovanpå fungerar till många rätter utan att man saknar sås.

@mikaela1985

Krämig tomatsoppa med örter kanske? Det ska jag testa i alla fall <_<

@therande

Tack alla, för alla härliga tips och för inspirationen!!
{clap}

@cassiopeya

Glömde ju tipsa om denna fantastiska soppa! Vi gör alltid storkok och fryser in, perfekt att ta upp och värma när man har bråttom.

Gulaschsoppa med köttfärs

@littlejohn

Fisk går att tillaga på många sätt, steka, koka, ugnsbaka, gratäng, gryta, soppa mm.
Kålpudding är jättegott, ingen grädde i det. Makaronipudding enkelt och gott, det finns massor med god mat utan gädde och creme fraiche. Det gäller bara att tänka om. Lycka till! :)

Kom just på, jag brukar läsa lunchmatsedlar på olika matställen i tidningen, där kan man få tips. Vår lokaltidning ha en helsida varje måndag, det är till hjälp för mig när jag får idétorka. :D

@the_mama97mia

Jag vet inte om jag förstår precis vad du menar med frågan, är det istället för gräddsåser eller som ingrediens i gratänger m.m. som du vill byta ut creme fraiche o grädde?

Att göra egen tomatsalsa är väl så gott som sås/tillbehör till biffar/korv/köttbullar.

Man kan göra en grönsaksbearnaise , ett sånt recept finns här
Grönsaksbéarnaise

@kakan1986

Något jag gärna gör och frysr in är burritos, så himla enkelt!
Bryna köttfärs och blanda med tacokrydd mix, i med en burk salsa, lägg lite köttfärsröra på mjuka tortillabröd och vik ihop dom, strö över ost och in i ugnen 225 grader, ca 10 min. Mums med lite sallad bara, ibland har jag även vitlöksås, men då blev det helt plötsligt gräddfil också...