Abborre med ansjovispotatis, kapris och rödbeta

Saftigt grillad fisk med härligt goda tillbehör. Så enkelt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 färsklökar
  • 4 inlagda rödbetor
  • 4 msk hackad dill
  • 8-10 ansjovisfiléer (1 liten burk)
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 4 msk kapris
  • 600 g abborrfilé
  • 3 msk smör
  • 1½ dl råg- eller vetemjöl
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten. Skrubba potatisen och koka den klar.
  2. Ansa och hacka färsklökarna. Hacka rödbetorna och dillen. Hacka ansjovisfiléerna grovt. Rör ihop allt hacket med matlagningsyoghurten och kaprisen.
  3. Smält smöret i en liten kastrull. Salta och peppra abborrefiléerna. Pensla dem med smöret och vänd dem i mjölet. Grilla ett par minuter på varje sida.
  4. Häll bort vattnet från potatisen när den är klar och låt knölarna ånga av. Vänd ihop med yoghurtröran och servera med abborrarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr