Ädelgryta

Toppengod gryta som "skötte sig själv" nästan. Med eller utan crème fraiche.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g benfri kotlettrad eller skinka
  • 2 msk smör
  • 75 g ädelost
  • 1 dl tomatkross/puré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl buljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g färska eller frysta champinjoner
  • 1 grön paprika
  • ½ tsk oregano
  • Ev: salt
  • 2 msk klippt persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor eller tärningar. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Smula ner ädelosten. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
  2. Rör ner crème fraiche i grytan. Tillsätt skivade champinjoner. Skär paprikan i tärningar och lägg i grytan. Krydda med oregano.
  3. Låt koka i ytterligare ca 5 minuter.
  4. Smaksätt ev med salt. Strö över persilja.
  5. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Verkligen god gryta! Passar både till vardag och fest, till vardags med ex kassler och till fest med fläskfilé. Kompletterade med lite kinesisk sova och lite dijonsenap.
Jättegod gryta som jag ätit flera gånger trots att jag egentligen tror jag borde undvika de flesta sorters ädelost då jag är laktoskänslig. Ville själv lägga upp receptet här men någon hann före!
Jättegott!!!
Denna gryta var verkligen jättegod. Mvh Molgan
Ädelgrytan var kanon god lyckades då att missa créme fraiche.
Jag brukar också göra den här grytan. Rekommenderar den verkligen

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…