Ägg Jacqueline

Passar både som förrätt och vickning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt frysta havskräftstjärtar
  • 6 hårdkokta ägg
  • 40 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 liten burk knoppsparris
  • 6 tsk riven parmesanost
  • Sås:
  • 25 g smör
  • 1 1/2 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl tjock grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Finklippt dill

Gör så här

  1. Tina kräftstjärtarna. Dela äggen mitt itu på längden. Pilla ur gulorna och passera dem med det rumsvarma smöret, paprikan och 5-6 finhackade råa kräftstjärtar. Fyll ägghalvorna med smeten.
  2. Låt sparrisen rinna av. Lägg den på botten av 6 välsmorda ugnsfasta portionsformar och sätt 2 ägghalvor med fyllningen uppåt, ovanpå sparrisen i var form.
  3. Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd under vispning med mjölk och grädde tills såsen är helt slät. Smaka av med kryddorna.
  4. Fördela de resterande hela stjärtarna över äggen. Slå på såsen och strö över osten. Gratinera formarna i ugn på 225° i 10-15 minuter tills ytan är gyllenbrun och bubblande. Strö lite dill över och servera omedelbart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…