Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

En maffig burgare kommer lastad med härliga smaker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g grovt malen älgfärs
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Rökig BBQ-majo:
  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk rökig BBQ-sås
  • Picklad rödlök:
  • 2 msk ättikssprit
  • 4 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 1 rödlök
  • Skogssvamp:
  • 100 g blandad skogssvamp
  • ½ rödlök
  • Smör
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 4 hamburgerbröd, gärna hemgjorda
  • 4 blad krispsallad
  • 2 saltgurkor, delade i klyftor på längden

Gör så här

  1. Dela upp köttet i fyra delar och forma dem till burgare. Salta och peppra.
  2. BBQ-Majo:
  3. Blanda ihop majonnäs och BBQ-sås i en liten skål.
  4. Picklad rödlök:
  5. Rör ihop ättika, socker och vatten, koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och låt svalna.
  6. Skogssvamp:
  7. Ansa svampen och dela stora svampar. Hacka löken. Fräs lök och svamp i smör, salta och peppra.
  8. Stek bröden på snittytorna och stek hamburgarna på båda sidor i smör några minuter, tills de fått en fin yta. Salta och peppra.
  9. Montera antingen burgarna med alla tillbehör före servering eller ställ fram allt på bordet och låt fina matgäster bygga sin egen burgare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…