Älggryta à la Himalaya

Knepig beteckning på grytan. Son och sonhustru, bjudna på denna rätt innan resa till bl.a. Nepal, fick våldsam längtan efter denna gryta efter en tidvis enformig diet på ris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av älg, företrädesvis ungdjur (nöt är också OK)
  • Rejält med gul lök, grovhackad
  • Gula kantareller, även trattkantareller kan tillsättas - allt i mån av tillgång
  • Salt
  • peppar
  • curry
  • Ev. enbär
  • 0,5 - 1 d vatten
  • Buljongtärning, gärna mörk
  • En skvätt grädde
  • Maizena för redning

Gör så här

  1. Bryn köttet i omgångar och lägg över i kastrull
  2. Sista omgången tar man med löken så att den får lite färg
  3. Tillsätt kantarellerna
  4. Salta, peppra och pudra curry
  5. Några enbär tillsätts för den som så tycker
  6. På med vattnet och buljongtärningen
  7. När köttet känns mört tillsätts grädde efter behag
  8. Redes av til önskad konsistens
  9. Gott till såväl ris/råris som råstekt potatis

Kommentarer

Jag använde nötkött till denna gryta och det gick precis lika bra som älgkött. Väldigt gott blev det.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr