Älgköttsoppa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg älgkött med ben
  • 300 gram morot i 1 cm tjocka slantar
  • 100 gram palsternacka i 1 cm tjocka slantar
  • 100 gram rotselleri skuren i 1*1 cm tärningar
  • 150 gram kålrot skuren i 1*1 cm tärningar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 purjolök ansad sköljd och skuren i skivor
  • 10 korn hel svartpeppar
  • 10 korn hel kryddpeppar
  • 250 gram skalad potatis i 1 cm tjocka skivor
  • 2-3 teskedar salt
  • 1 lagerblad
  • 2 teskedar strösocker

Gör så här

  1. 1. Lägg älgköttet i en gryta, tillsätt vatten så de täcker köttet och koka upp. Skumma av, tillsätt salt, lagerbladet, socker, buljongtärning och pepparkornen.
  2. 2. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört - knappt 1 timme, skumma då och då.
  3. 3. Tillsätt kålrot och låt koka upp, sedan morot och koka upp, sedan potatis och koka upp, sedan palsternacka och rotselleri. Koka sedan tills grönsakerna knappt är mjuka.
  4. 4. Ta upp köttet och befria det från fett, senor och ben. Skär köttet i bitar, sätt tillbaka det i grytan och rör i purjolöken.
  5. Köttsoppa blir godast om man gör den dagen innan den ska serveras, så att den får stå och "mogna i kylen".
  6. Serveras med ett gott bröd och en stark ost.

Kommentarer

Gjorde denna soppa igår och har ätit den idag. God och inte svår. Tack för den!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr