Älgpannbiffar

Rejäla pannbiffar som går utmärkt att frysa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg älgfärs
  • 1 stor finriven gul lök
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Blanda havregryn och grädde, låt stå minst 15 minuter.
  2. Blanda sedan älgfärs, lök, peppar, salt och havregrynsblandningen. Arbeta ihop allt med rena händer till en kletig smet.
  3. Värm en järnpanna till medeltemperatur och ha i smör. När smöret tystnat ska de handformade biffarna läggas i och stekas under vändning tills köttsaften är genomskinlig (kontrollera med en potatissticka).
  4. Serveras lämpligen med en sås på trattkantareller tillsammans med kokt potatis samt lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept