Anders kasslergryta med grönpeppar och champinjoner

En god kasslergryta jag rörde ihop en dag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 200 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl crème fraiche
  • 6 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 - 2 msk torkad mortlad grönpeppar
  • Maizenaredning

Gör så här

  1. Skär kasslern i tjocka skivor och tärna den, stek den med smör i en järngryta. Stek skivade champinjoner i smör och tillsätt dem i grytan.
  2. Pressa i vitlöken och tillsätt skivad purjolök, kryddor, fond, vatten och crème fraiche och låt puttra i c:a 30 minuter.
  3. Smaka av och red eventuellt med Maizenaredning och servera med potatis eller ris.

Kommentarer

Tackar & Bugar för kvällens delikata middag ! Jag var lite lat och lade även i potatisbitar som kokade med. Vilket också innebar att grytan inte behövde redas med mjöl. Helt klart en 5 poängsgryta. Bifogar bild på grytan.
Godaste gryta jag har ätit på länge tack för ett bra recept kommer att göra om den 5 p från mig monica

Liknande recept