Ångkokt fisk i asiatisk bambukokare

Det här blev riktigt lyckat, jag gjorde på tilapia filé men går med vilken fisk man vill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Valfri mängd fisk
  • 1 citron pressad
  • 1 msk finstrimlad ingefära
  • 1 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • Finstrimlad purjolök efter behag
  • 2 tsk olja
  • 1 msk nampla (fisksås)
  • ½ mskljus thai soya
  • Vitpeppar
  • Flingsalt ca 1 tsk

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden och snitta fisken så att marinaden tränger in och låt ligga i en plastpåse i minst 30 minuter gärna längre.
  2. Häll i vatten i botten på en wok/kastrull och måtta med bambukokaren så vattnet inte tränger igenom och låt koka upp.
  3. Lägg i fisken och lägg på locket och ångkoka i ca 15 minuter eller tills fisken fortfarande är fast och saftig.
  4. Pressa gärna på lite citron/lime och njut.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…