Anka

Serveras med potatis, eventuellt apelsinsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 anka 2-3 kg
  • 1 dl olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk soya
  • ½ citron
  • Skal från ½ citron
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Häll 1 dl olja i en skål. Riv skalet från ½ citron. Pressa i saften från citronhalvan i skålen. Tillsätt soya. Pressa 1-2 vitlökar beroende smak. Krydda efter smak .
  3. Rekommendation är att vara generös med örterna.
  4. Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen.
  5. 4 timmar innan servering ställer du in ankan i ugnen med magen uppåt. Efter 2 timmar vänder du ankan så den ligger på rygg.
  6. Med ca 30 minuters mellanrum häller du skyn som bildats i ugnsformen över ankan, upprepas ända tills att ankan är klar. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept