Anna-Lisas Kålrotslåda

Detta recept står i Annas Mat men finns också på DN´s sida när man söker. Här på MK finns recept på antingen kålrots- eller morotslåda, detta recept är en underbar korsbefruktning mellan de båda och ett absolut MÅSTE till julbordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kålrot, cirka 750 g
  • 750 g skalade, skivade morötter
  • 1 1/2–2 tsk salt
  • 2 uppvispade ägg
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • Smör till formen
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Skala kålroten, skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter.
  2. Lägg i morotsskivorna och låt koka tills allt mjuknat.
  3. Häll av vattnet och pressa innehållet i en skål, antingen med purépress eller med en stöt. Blanda med de uppvispade äggen och svartpeppar. Bred ut i en smörad ugnseldfast form och strö över ströbrödet.
  4. Grädda lådan i cirka 30 minuter i 200 graders ugsvärme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…