Asiata

Eget Asiatiskt recept , fräsht och lagom starkt så alla kan njuta av det . Vill man tuffa till det lite så ökar man på med chilin och sambalolek .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 gr Skalade räkor
  • 1 Morot
  • 1/3 Purjolök
  • 1/2 Röd paprika
  • 1/2 Orange paprika
  • 50-75 gr Färska champinjoner ( ca 2 st )
  • 1 st Tomat (hackad)
  • 50 gr Bambuskott
  • 1 Röd spansk peppar
  • 1 Hackad vitlök
  • 3 dl Cocosmjölk
  • 1dl Grädde
  • 2 msk Thai fisksoja
  • 1 tsk Socker
  • 2 msk Sambal olek
  • 1/2 Färsk lime eller 1 msk koncentrerad limejuice
  • 3 msk Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • 4 Port äggnudlar

Gör så här

  1. Börja med att marinera räkorna med Sambal olek , 2 msk olivolja och lime i en skål .
  2. Strimla morot och purjolöken i ca 10 cm långa strimlor . Skiva upp paprikorna och champinjonerna i bitar .
  3. Krossa vitlöken , ta ur kärnorna i spanska pepparn sedan hackar du båda till mindre bitar .
  4. Tillagning :
  5. Fräs dom marinerade räkorna hastigt i 1 msk olivolja i en het panna . Ta upp räkorna och lägg dom i en skål till senare .
  6. Lägg i alla grönsakerna i den heta pannan och fräs dom i den heta vätskan som blev kvar ifrån räkorna .
  7. Tillsätt dom resterande indigrienserna , låt puttra ihop i ca 15 minuter . Krydda med salt , vitpeppar , svartpeppar och lite socker .
  8. Om du vill ha en hetare Asiata så lägg till 1 st spansk peppar .
  9. Servera tillsammans med äggnudlar och garnera gärna med det yttre bladet i purjolöken som du fin-strimlar .

Kommentarer

Supergott! Jag hade inte alla ingredienser (grädde fick ersättas av lite mer kokosmjölk och fisksoja fick bli lite vanlig soja). Sambal Oelek tog jag bara två tsk istället för 2 msk, men det räckte tyckte vi :-)!
Det här var riktigt gott! Mycket ingredienser och det tog lite tid men det var det helt klart värt! Rekommenderas!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…