Asiatisk citrongrässoppa med frikadeller

En fantastiskt god soppa med frikadeller och asiatisk kryddning som även de yngsta vid bordet brukar tycka om. Perfekt som värmande mat efter utflykten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g risnudlar
  • 4 stjälkar citrongräs
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 cm riven ingefära
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk fisksås
  • 200 g tunt skuren salladskål
  • 6-8 skivade salladslökar
  • 1-2 tsk sesamolja
  • 1-2 msk hackad koriander till garnering
  • Frikadeller:
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl färsk hackad koriander
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk fisksås
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i en stor skål och häll kokande vatten över. Låt stå och dra cirka 10 minuter tills de är lite mjuka men har tuggmotstånd. Häll dem i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Gör frikadellerna. Skala vitlöksklyftorna. Kör dem med koriandern i en mixer. Blanda färsen i en skål med fisksås och svartpeppar. Rör ner vitlöksblandningen. Fukta händerna med lite vatten och forma färsen till bollar. Lägg dem på ett fat och ställ åt sidan.
  3. Gör sedan soppan. Ansa citrongräset och banka den nedersta delen. Häll citrongräs, 1,2 liter vatten, buljongtärningar och kycklingfond i en gryta och hetta upp. Tillsätt ingefära, socker och fisksås. Låt buljongen sjuda 10 minuter.
  4. Lägg frikadellerna i buljongen och sjud cirka 5 minuter tills de är genomkokta. Tillsätt salladskål, salladslök och nudlar och koka upp. Fördela soppan i portionsskålar och droppa över sesamolja. Strö på hackad koriander.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…