Asiatisk fiskgryta

Byt ut persiljan till koriander om du gillar den smaken

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fisk i bitar, t ex lax, torsk och hoki
  • 5 dl Matlagningsgrädde
  • 1/2 dl fisksås
  • 6 dl vatten
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 3 lime
  • 2 krukor persilja
  • 100 g sockerärter
  • 1 dl jordnötter + extra till garnering
  • 200 g glasnudlar
  • 1 röd finhackad chili

Gör så här

  1. Koka upp grädde, fisksås, vatten och rödlök. Riv limeskalet och lägg i och pressa sedan ner limesaften i såsen. Lägg i fisken och låt sjuda i 7 minuter. Strimla sockerärterna på längden, grovhacka persljan och finhacka jordnötterna. Sänk värmen och avsluta med att lägga i glasnudlar och sockerärter i 3 minuter.
  2. Tillsätt persiljan. Häll upp i soppskålar och toppa med jordnötter och lite finhackad chili om hetta önskas.

Kommentarer

Jag gillar "allt-i-ett" - konceptet, och det blev rätt gott, gillade det syrliga från limen och chili-hettan som tog det hela ett snäpp uppåt. Jag kommer att laga det här igen, men tror jag då ska prova att byta ut grädden mot kokosmjölk och persiljan mot koriander för en ytterligare asiatisk touch!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…