Asiatisk ugnsomelett

Ugnomelett är en nyttig och en snabbgjord rätt. Här med asiatisk touch. Servera till kyckling eller lax eller bara som den är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g wokgrönsaker
  • 1 msk matolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 8 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 65 g babyspenat
  • Servering:
  • Kyckling eller lax
  • Gräddfil
  • Sweet chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och riv vitlöken.
  3. Tina grönsakerna i en stekpanna. När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  4. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten på grönsakerna och blanda ner spenaten.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Täck formen mot slutet med folie om omeletten blir för mörk.
  6. Servera omeletten med kyckling eller lax och gärna med gräddfil blandat med sweet chilisås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept