Bacalao

Norsk fiskrätt med portugisiskt ursprung. Gott til fest och vardag, och kan varieras på många olika sätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g urvattnad norsk klippfisk
  • 750 g potatis
  • 250 g gul lök
  • 2 grillade röda paprika från burk
  • 4 klyftor vitlök
  • 1½ dl tomatpuré
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • Gröna oliver

Gör så här

  1. Skiva potatis, lök och grillad paprika. Finhacka vitlök och skär fisken i bitar. Lägg potatis, lök, fisk, tomatpuré, paprika, vitlök och kajennpeppar lagervis i en gryta. Häll på kalt vatten och olja. Låt koka ungefär 45 minuter- 1 timme. Rör inte i rätten under tiden, men vrid och skaka lite på grytan så att innehållet inte fastnar i botten. Servera gärna rätten direkt från grytan, med vitlöksbröd till.
  2. Dekorera med några gröna oliver ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…