Bakad färskpotatis med ägg och ost

Matigt tillbehör med smaker av rostad kummin, krämiga ägg och pikant ost. Testa även med parmesan och lagrad svecia.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg färskpotatis
  • 5 ägg
  • 2 tsk hel kummin
  • 2 gula lökar
  • 100 g västerbottensost
  • ½ dl repade färska örter, tex. mejram och citrontimjan
  • Smör
  • Salt
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skrubba potatisen väl, lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt. Ugnsbaka tills de är mjuka 30-40 mintuer.
  3. Koka äggen 6-7 minuter, kyl dem snabbt i kallt vatten. Skala och skär äggen i grova bitar.
  4. Rosta kumminen i en torr och het stekpanna, stöt den grovt i en mortel.
  5. Skala, halvera och skiva löken runt. Fräs löken mjuk i 2 msk smör utan att den tar färg. Riv osten grovt.
  6. Mosa potatisen grovt med skalet kvar, blanda med löken.
  7. Lägg på ett fat och fördela ägghack, örter, ost och kummin över. Strö över lite flingsalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roskerstin

Gratäng med sting

Hade kokt potatis över och var sugen på gratäng och resultatet blev en jättegod gratäng med mycket smak. Vi åt rökt fläskfile och sallad…