Bakad pasta med spenat och skinka

En variant på makaronipudding som tillagas med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och spenat. Den är också god att värma nästa dag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g pasta (penne)
  • 1 paket fryst hel spenat (250 g)
  • 200 g rökt skinka eller kalkon
  • 4 ägg
  • 250 g kesella (10 %)
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Tillbehör:
  • Stekta tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka pastan.
  2. Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.
  3. Rör ner skinka och spenat i äggsmeten.
  4. Låt pastan rinna av ordentligt.
  5. Häll den i botten på en ugnssäker form.
  6. Häll över äggsmeten och strö över osten.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Kommentarer

gott och enkelt! dock passade det inte så bra som matlåda.

Liknande recept