Benfri kotlett i lergryta

Gillas av hela familjen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek, benfri helkotlett eller benfri fläskkarré
  • 3 dl apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-3 morötter
  • 1-2 purjolökar

Gör så här

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 30 min.
  2. Blanda apelsinjuice, soya och ingefära i en skål.
  3. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  4. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skiva purjolöken tunt.
  5. Lägg grönsakerna i botten på lergrytan. Lägg på köttet och häll marinaden över.
  6. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och låt stå 1 tim 45 minuter.
  7. Servera med potatis.
  8. Och om du vill ha sås till så red av "spadet" med lite mazenaredning och grädde.

Kommentarer

Enkelt, gott och älskar mat som sköter sig själv i ugnen. Tack.
Enkelt och mycket gott, kunde nog ha kortat ner tiden i ugnen lite.
Har testat idag. Tog saften från tre apelsiner samt skalet från två. Lade i en vitlök samt en gul lök också. Kryddade med lite svartpeppar. Toppengott och trevligt att använda lergrytan. Detta kommer jag att göra igen.

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…