Bön- och köttfärsgratäng med aubergine

En bra vardagsrätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 4 tomater
  • salt
  • peppar
  • 400 g stora vita bönor
  • 1 stor aubergine
  • timjan
  • basilika
  • 100 g riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med att skära auberginen i tunna skivor. Ringla olja i en gratäng form och lägg ett lager aubergine i botten. Varva resten av aubergineskivorna med salt och olja. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Gör under tiden köttfärsröran. Hacka löken och fräs i stekpannan tillsammans med pressad eller riven vitlök. Lägg i köttfärsen och stek alltsammans tills färsen är brynt överallt. Tillsätt tomatpuré, salt och svartpeppar. Skär tomaterna i tärningar och låt dem steka med köttfärsen. Hacka de färska kryddorna och blanda ner.
  4. Lägg bönorna på de förgräddade auberginerna och fortsätt med köttfärsröran. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  5. Servera med valfritt grönsakstillbehör.

Kommentarer

Jättegott!

Liknande recept