Bouillabaisse St John

En het rouille och frasiga vitlöksbröd passa bra till. Fasta fisksorter t.ex lax och sej.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g blandade fisksorter
  • i kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • ½ tsk timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • 3 persiljestjälkar
  • ½ g saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 4 msk konc fiskfond
  • 1 bit apelsinskal
  • 300 g räkor med skal
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skala och skär moroten i slantar.
  3. Skär sellerin i bitar.
  4. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i 2 msk olivolja, i en kastrull ett par minuter, utan att det tar färg.
  5. Tillsätt timjan, rosmarin, fänkålsfrön, lagerblad, persiljestjälkar och saffran. Låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  6. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal.
  7. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter.
  8. Skär fisken i bitar. Skala räkorna.
  9. Sila ner soppan i en ny kastrull.
  10. Koka upp, smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  11. Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev. sjögräs.
  12. OBS! Kasta musslor som är trasiga eller öppna.
  13. Lägg ner fisken och musslorna och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills fisken är färdig.
  14. Lägg ner räkorna och låt dem bli varma.
  15. Servera med hackad persilja och rouille.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…