Brasiliansk Feijoada

Feijoada med kryddkorv och sidfläsk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g svarta bönor
  • 1 lök
  • 5 lagerblad
  • Salt
  • 2 tärningar köttbuljong
  • Svartpeppar
  • 1 pkt choritzo
  • 300 g sidfläsk eller bacon
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 brk krossade tomater á 400 g

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt över natten.
  2. Koka bönorna i en stor kastrull (10liter) med lagerblad, bulijong, salt och svartpeppar i ca 2-2,5 timme. Har du tryckkokare kokas bönorna i 30-40 min
  3. Fräs upp i en stor stekpanna: Skivad korv och sidfläsk, lök och vitlök. Häll i bönorna .
  4. Samtidigt med korven och sidfläsket häll i krossade tomater.
  5. Låt koka i minst 5 min - helst 10.
  6. Serveras med ris på Brasilianskt vis, Farofa och Vinagrette.
  7. Det är många potioner..det räcker antagligen till mer. Meningen är att man gör ett storkok som räcker länge eftersom det tar tid att laga till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr