Broccoli- och paprikawok

Gott som tillbehör till kött, kyckling mm. Hade ingen sherry men använde vatten istället, det gick också bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g broccoli
  • 2 röda paprikor
  • 1 stor röd chili eller 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 msk soja
  • 4 msk torr sherry
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Bryt av broccolibuketter från huvudstjälken, lämna en liten stjälk på varje bukett.
  2. Skär huvudstjälken diagonalt i ½ cm tjocka skivor.
  3. Skölj paprikorna och chilin, om den används, och kärna ur dem. Skär i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken.
  4. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i vitlök och chili eller sambal oelek och fräs på hög värme 30 sek.
  5. Tillsätt broccolin och woka 1 min. Lägg i paprikan, minska värmen och woka ytterligare 1 min.
  6. Häll över sojan och sherryn. Rör om och sätt lock på woken.
  7. Låt puttra 3-4 min tills grönsakerna mjuknat. Skaka om woken ett par gånger.
  8. Krydda och servera varmt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…