Brodetto alla anconetana

Fisksoppa från Ancona

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk finklippt persilja
  • 1 dl olja
  • 1 burk tomater eller 500 g färska
  • 2 msk tomatpure
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm kajennpeppar
  • 600 g vit fiskfile
  • 12 musslor med skal
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. 1 Skala och skiva löken, krossa vitlöken med den
  2. breda sidan av ett knivblad. Häll av spadet från
  3. tomaterna och hacka dem grovt. Spara spadet.
  4. ( färska tomater skållas genom att kryssas och doppas
  5. i hett vatten en kort stund; sedan går det lätt att dra
  6. av skalet. Hacka dem, det gör inget om kärnorna
  7. är kvar)
  8. 2 Häll oljan i en stor kastrull, värm den och fräs
  9. lök och vitlök tills löken är genomskinlig. Tillsätt tomathack
  10. och - spad (eller färska tomater), tomatpure, persilja,
  11. vinäger, nymalen peppar och ev. lite cajenn.
  12. Koka 3 minuter.
  13. 3 Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i kastrullen.
  14. salta. Sjud 20 minuter. Späd ev med lite vatten.
  15. 4 Skrubba musslorna med hård borste. Ta bort alla som
  16. är öppna och kasta dem. När ca 5 minuter återstår
  17. av koktiden lägger man i musslorna pch låter dem sjuda
  18. med under lock. Ta bort dem som inte öppnat sig och
  19. kasta dem. Smaka av med salt och peppar. Strö ev
  20. över finklippt persilja och servera genast.
  21. Tips 1 Servera med vitlöksbröd
  22. Tips 2 Det går alldeles utmärkt att använda frysta
  23. musslor med skal. Ta dem direkt ur förpackningen
  24. och låt dem sjuda med några minuter så att
  25. de tinar och blir varma

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr