Brysselkålspaj med getost

Passa på att njuta av kål på alla sätt, som här i pajbaket.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g färsk brysselkål
  • 150 g getost
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 250 g kesella
  • 1 dl mjölk
  • ! tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. åt stå i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  5. Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av noga. Fördela brysselkål och getost i pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…