Carins kålpudding

Jag brukar göra en stor långpanna (dubbla satsen) sedan bjuder jag mina vuxna barns familjer att komma och äta. De älskar kålpudding fast tycker att det är för många moment för att tillaga den själva.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca. 1 kg vitkål
  • 1 msk smör
  • 1 ½ msk sirap
  • 1 tsk salt
  • Färs:
  • 3/4 dl risgryn
  • 2 dl vatten
  • 350 g fläskfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 krm kryddpeppar
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 3 dl standardmjölk
  • Smör till formen

Gör så här

  1. Skölj och strimla vitkålshuvudet.
  2. Bryn vitkålen lite i taget i smör i en stekpanna, inte för varmt. Ringla över lite sirap och sluta när kålen börjar mjukna.
  3. Koka risgrynen mjuka i vattnet.
  4. Blanda riset, färsen, kryddorna och mjölken i en skål.
  5. Lägg ett lager med kål underst i formen. Blanda sedan ner resten av kålen i färssmeten och häll över i formen. Grädda i 175 (-200) grader i 45 min.
  6. Kokt potatis, lingonsylt och ev. brunsås serveras till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…