Champinjoner i vitlök – tapas –

Goda champinjoner som passar perfekt till tapas bordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg champinjoner
  • 4 vitlöksklyftor
  • persilja
  • 1 citron
  • 5 msk olivolja
  • Salt

Gör så här

  1. För att svampen inte ska absorbera vatten, bör den inte rengöras under kranen, det är bättre att använda en servett för att avlägsna eventuella rester av jord. Skär i skivor.
  2. Pressa saften av 1 citron och häll över svampen
  3. Skala vitlöken och skär den i tunna skivor
  4. Sautera vitlöken, rör om och vara noga med att inte bränna.
  5. Häll i svamparna tillsammans med citronsaft. Låt sjuda 5 minuter, och strax före avslutandet strö över med hackad persilja.
  6. Lägg upp champinjonerna på ett fat och och servera varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept