Chiligryta med kotlett

Börnorna gör denna gryta extra matig och det kan räcka med att servera bröd till. Men även ris eller pasta är gott till grytan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g benfri kotlettrad
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • ½-1 röd pepparfrukt
  • 500 g krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 2-3 dl köttbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Paprikapulver
  • 400 g kokta vita bönor, tetrapack
  • 1 knippe persilja
  • Tillbehör:
  • Ljust lantbröd
  • Ev kokt ris eller kokt pasta

Gör så här

  1. Skär kotletten i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Bryn köttbitarna i smör i en kastrull. Tillsätt lökhacket som får puttra med tills det mjuknat. Tillsätt strimlad pepparfrukt (utan kärnor och mellanväggar om du inte vill ha det så starkt), krossade tomater, tärnad paprika, buljong och kryddor.
  2. Späd eventuellt med mer buljong och låt puttra till en mustig röra. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Tillsätt bönorna och smaka av med mera kryddor. Rör ner hackad persilja.
  4. Servera med bara bröd eller komplettera med kokt ris eller kokt pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…