Chilikyckling med pestocreme och bulgurpytt

334 kcal Mängd: Kolhydrat 20 g | Protein 42 g | Fett 8,4 g | Fiber 4,8 g Energiprocent: Kolhydrat 24 E% | Protein 50 E% | Fett 23 E% | Fiber 3 E%

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g kycklingfilé
  • 25 g bulgur
  • 100 g grönsaker tärnade
  • 1 msk persilja hackad
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 citron pressad
  • 50 g pestocreme

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt paketet.
  2. Skär ner kycklingen i bitar.
  3. Marinera kycklingen med pressad citron, chilipulver och 1 tsk olivolja.
  4. Stek kycklingen i ugnen tills den är färdig ca 25 – 30 min 175 grader.
  5. Skär ner alla grönsaker i tärningar samt hacka persiljan.
  6. Woka grönsakerna samt den kokta bulgurn.
  7. Pressa i lite citronsaft samt den hackade persiljan.
  8. Krydda på med lite svartpeppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…