Chililax med grapefruktmajonnäs

I den här rätten får laxen en frisk grön smak av chili och paprika, medan majonnäsen har en djupare arom av rökt chili och grapefrukt. Spännande och nytänkande!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liten grön paprika
  • 1 grön chili, gärna jalapeno
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500-600 g laxfilé i portionsbitar
  • Grapefruktmajonnäs:
  • 1 äggula
  • 2 msk pressad blodgrapefrukt
  • 1,75 dl neutral olja
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 20 droppar chipotle tabasco eller 1 tsk smulad chipotle chili
  • Servering:
  • Kokt potatis
  • 1 klyftad blodgrapefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär paprikan i bitar. Kärna ur chilin. Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt.
  3. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 minuter. Låt stå i mitten av ugnen 10-12 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.
  4. Blanda äggula och blodgrapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotle.
  5. Servera laxen med majonnäsen, kokt potatis och grapefruktsklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept