Citronfisk med timjan

Fisk som lagas långsamt i ugn på låg temperatur blir fast och fin. Räkna med en ny fiskfavorit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk konc fiskfond
  • Rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 1 msk hackad timjan
  • Servering:
  • Pressad potatis
  • Sockerärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Salta fisken. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form.
  3. Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen.
  4. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50 grader, ca 35 minuter. Strö över färsk timjan.
  5. Servera fisken med pressad potatis och sockerärter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept