Citronsill

Denna sill var väldigt frisk i smaken. Blev helt klart en av mina nya favoritsillar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 förpackning urvattnad inläggningssill à 420 g
  • 10 cm purjolök , mittbit
  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 citron , rivet skal och saft
  • 2 msk socker
  • 5 msk crème fraiche
  • vitpeppar från kvarnen

Gör så här

  1. 1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Strimla lite till garnering.
  2. 2. Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ned olja i en tunn, jämn stråle tills det blir en slät sås.
  3. 3. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.
  4. 4. Lägg ned sillen och låt dra i kylen 1–2 dygn.
  5. 5. Garnera med dill och fina strimlor citronskal. Servera gärna tillsammans med citronsnaps.

Kommentarer

Gjorde denna sill till en sillbjudning vi hade, men JAG tyckte den va alldeles för sur. NEJ från mig men min sambo gillade den!
Bjöd på denna sill till påsk-middagen. Den gjorde succé!!! Toppbetyg från mig. Tack för receptet!
tack o tack för alla bra recept. KramSEA

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…