Crichina

Kinagryta, lättlagad faktiskt en riktig höjdare. Vi började äta med pinnar, men tog fram besticken efter en stund. Ja prova själva så förstår ni varför.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hg magert färskt sidfläsk
  • 1 medelstor purjo
  • 2 dl kantareller
  • 1 burk konserverade mandariner
  • 1/2 dl kinesisk soya
  • 1/4 dl vinäger
  • 1 tsk rosmarin
  • Krossade vitpepparkorn
  • 4 stora krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Dag 1: Skär fläsket i sockerbitsstora tärningar
  2. Blanda en marinad av soya, vinäger, rosmarin, krossade vitpepparkorn och krossade vitlöksklyftor.
  3. Lägg fläsket i en burk med lock och häll över marinaden.
  4. Skaka om då och då.
  5. Dag 2: Stek fläsket i olja och lägg över i en gryta.
  6. Skär purjon i 4cm långa stavar och fräs den i stekpannan.
  7. Lägg över det i grytan.
  8. Lägg på svampen och mandarinerna
  9. Häll över marinaden, såsen av mandarinerna samt honungen.
  10. Låt puttra 25-30 min.
  11. Serveras med jasminris och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…