Dilldoftande fiskgryta

Den här fiskgrytan tyckte jag var otroligt god. Enkel, tar endast 20 minuter att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g fiskfilé, hoki eller sej
  • 1 purjolök
  • 1½ msk olivolja
  • 1 förp krossade tomater, 500 g
  • 1½ fiskbuljongtärning
  • 4 dl ärtor
  • 4 msk hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port kokt ris

Gör så här

  1. Tina fisken så mycket att den kan skäras i bitar. Skölj och strimla purjolök.
  2. Fräs purjolöken i oljan i en kastrull. Lägg i fiskbitarna. Häll över tomaterna och smula i buljongtärning. Låt koka på svag värme under lock 5-8 minuter.
  3. Lägg i ärtorna och låt dem bli varma. Strö över dillen och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr