Dragonmarinerade lammkotletter med aubergine och paprikasås

Kottletterna marineras i minst tre timmar för att få en härlig smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dubbla lammkotletter
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Marinad:
  • 1 kruka dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • Aubergine:
  • 2 auberiner
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rostad mandelpotatis:
  • 600 g mandelpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk plockad timjan
  • Paprikasås:
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl creme fraiche smaksatt med tomat och basilika
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Lägg köttet i en påse. Hacka dragonen. Skala och pressa vitlöken och lägg alla ingredienser till marinaden i påsen. Låt gärna ligga över natten men minst 3 timmar i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginerna i 4 bitar vardera, Snitta ytan med en kniv och lägg i en ugnsäker form. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda auberginen med vitlök, olivolja, citron, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills auberginen är mjuk och har fått färg.
  3. Skrubba och halvera potatisen på längden. Lägg i en ugnsäker form och blanda med resterande ingredienser. Rosta i ugnen bredvid auberginen ca 20 min tills potatisen är mjuk.
  4. Värm försiktigt ajvar relish och crème fraiche i en kastrull. Smaka av med salt.
  5. Torka köttet med hushållspapper och stek köttet gyllenbrunt i smöret ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Låt vila ca 5 min före servering.
  6. Fördela kött och aubergine på tallriken. Ringla över paprikasåsen och servera potatisen på ett fat bredvid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept