Eijes havskräfta med vitlök och chili

God förrätt som är enkel och som man vill äta mer av.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor havskräfta
  • Blandsallad
  • 1 formfranska
  • 2 msk aioli lime
  • 1 vitlök
  • 50 g smör
  • 1 msk salt
  • 1 msk chilikrydda

Gör så här

  1. Dela kräftan som bilden
  2. Pressa vitlöken i smöret och blanda i saltet och chilikryddan lägg det klara smöret på kräftköttet.
  3. Lägg kräftan med köttet uppåt och låt det bli varmt i 250 gr ugn ca 5 min. Ta resten av smöret och bred på formfranskan och lägg även den i ugnen i ca 5 min.
  4. Under tiden så lägger du på salladen på tallriken.
  5. Efter 5 min så delar du formfranskan som bilden och lägger på kräftan. Klart.

Kommentarer

Använder du råa eller kokta kräftor? Viktigt att veta så det inte blir för torrt!

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…