En klassisk Vindaloo

God och kryddstark Indisk klassiker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé i tärningar (själv tar jag gärna karré)
  • Kryddpasta:
  • 1½ dl maltvinäger
  • 2 msk hel koriander
  • 1 msk hel spiskummin
  • 2 tsk mald chili eller efter mod och humör
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk kardemummafrön
  • 5 cm grovskuren ingefära
  • 4 grovhackade vitlöksklyftor
  • 6 svartpepparkorn
  • 6 hela kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk salt
  • 6 curryblad
  • 1 tsk svarta senapskorn
  • 1½ dl vatten
  • 3 msk ghee eller rapsolja

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till kryddblandningen i en mixer till en slät pasta, tillsätt
  2. mera vinäger om det blir för tjockt.
  3. Lägg kött, kryddpastan o currybladen i dubbla plastpåsar att marinera minst 8 timmar
  4. eller över natten.
  5. Hetta upp gheen eller oljan i en gjutjärnsgryta. Fräs senapsfröna på moderat värme under
  6. omrörning tills de börjar dofta. Tillsätt köttet med marinad och vatten. Sjud under lock
  7. i 30 min. Ta av locket och sjud ytterligare 30 min. Rör om då o då. Servera med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…