Endivegratäng med Skinka och Ost

Min Svärmor brukar bjuda på den här rätten när vi kommer på besök på vardagarna. En fyllande och god holländsk husmanskost-rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis (mjölig)
  • 6 st endiver
  • 2 msk grov senap
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 12 skivor smakrik ost
  • 12 skivor kokt skinka

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 200 °C.
  2. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter.
  3. Skär bort den hårda biten på Endiverna och eventuellt några ytterblad, dela varje endiv på längden. Koka sen endiverna i lätt saltat vatten i ca 3 minuter och lyft sen ut endiverna och låt dom svalna.
  4. Under tiden så gör mos av potatisarna och blanda i mjölk och senap, salt och peppar efter smak. Lägg i potatismoset i en smörad ugnsform och fördela allt jämnt..
  5. Ta en skiva ost och en skiva skinka och rulla in varje endiv-halva i en ost-skink platta. Lägg rullarna tätt ovanpå potatismoset och sen in i ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera med en grönsallad och ett glas vitt vin eller en torr cider.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept