Enkel fisksuffle på purjolöksbädd

Passar bra till vickning

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 små ägg
  • 400 gr djupfryst fisk
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vanlig mjölk eller lättmjölk
  • salt
  • peppar
  • purjolök
  • 2 dl långkornigt ris
  • 100 gr smör smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka fisken i lättsaltat vatten ca 10 min.
  3. Gör en redning av mjöl och mjölk krydda och rör i äggulorna samt den kokta fisken.
  4. Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt ned dem i smeten. Täck botten i en rund form med höga kanter med den skivade purjulöken och suflesmeten över.
  5. Grädda i cirka 40 min
  6. Servera genast med smält smör och kokt ris
  7. eller potatis

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept