Enkel kålpudding

Det här är en lättlagad variant av kålpudding. Kålen behöver inte brynas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 kokta potatisar
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 msk smält matfett

Gör så här

  1. Koka och mosa potatisen. Rör ner den i färsen tillsammans med salt, peppar och mjölk. Arbeta till en smidig smet. Skär kålen i bitar och förväll den i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av väl.Rör ner kålen i färsen och blanda väl. Lägg det i en smord eldfast form. Pensla ytan med smält matfett. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills kålpuddingen har fått fin färg. Bjud kokt potatis, lingonsylt och rårivna morötter till.

Kommentarer

det va väldigt enkelt bara ungs temp som saknas
Bra med ett enkelt och snabbt recept när man har småttingar! Tack!
Jättegott och enkelt . Tack för receptet. Kerstin

Liknande recept