Enkla torskgrytan

Enkel och snabblagad rätt med fisk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g djupfryst, halvtinad torskfilé
  • 8 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör el. margarin
  • 0.75 l fiskbuljong av tärning, pulver eller fond
  • 1-1½ tsk salt
  • 1-2 krm vit- eller svartpeppar
  • ½-1 dl finklippt dill
  • 1 citron

Gör så här

  1. Ansa, skala och skär potatis, morötter och purjolök i stora bitar. Fräs dem i smöret i en gryta. Häll på buljongen. Koka alltsammans ca 10 min. Skär torsken i 2-3 cm breda bitar. Salta och peppra. Lägg ner dem bland grönsakerna och låt det hela sjuda 5-10 min på svag värme. Fisken ska vara vit och ogenomskinlig men inte mosig. Strö över finklippt dill och servera citronklyftor till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…