Entrecote med ancho-rub

Den torra kryddblandningen med mild, lite rökig anchochili, ger köttet extra smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 tjocka skivor entrecote, ca 600 g
  • Ancho-rub:
  • 1 msk ancho chili
  • 2 tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk farinsocker
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda kryddorna till ruben och gnid in köttet med den.
  2. Grilla över glöd ca 3 minuter på varje sida. Lägg köttet vid sidan av glödbädden och låt det grilla ytterligare 5 minuter.
  3. Dela eller skiva köttet, strö över flingsalt och servera med grillade grönsaker!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…