Färgrik wok med fläskfilé

Thaiinspirerat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk fint riven färsk ingefära
  • 300-400 g fläskfilé
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 tunt skivad röd eller gul lök
  • 1 tunt skivad morot
  • 1/2 strimlad grön paprika
  • 1/2 strimlad röd paprika
  • 100 g broccolibuketter
  • 100 g blomkålsbuketter
  • 100 g hackad vitkål
  • 4 skivade champinjoner

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i skivor.
  2. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och tillsätt oljan. Tillsätt vitlök och ingefära när oljan är het. Woka 5 sekunder på hög värme.
  3. Tillsätt köttet och woka 4 minuter.
  4. Tillsätt ostronsås, fisksås och socker. Blanda noga.
  5. Lägg i lök, morot, paprika, broccoli, blomkål, vitkål och svamp.
  6. Woka på hög värme tills grönsakerna är mjuka men ändå krispiga, ca 4 minuter.
  7. Lägg över på ett serveringsfat och servera genast.
  8. Gott till ris!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept