Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

Passa på i säsong och använd våra svenska goda äpplen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Färs:
  • 1 ägg
  • 1 råriven potatis
  • 1 msk malen kardemumma
  • 3 msk mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • Salsa:
  • 1 liten rödlök
  • 3 äpplen
  • Färskpressad juice av 1 citron
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl finstrimlad persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skrubba potatisen och skär den i klyftor, blanda med olivolja och salt. Lägg potatisklyftorna i en ugnssäker form och ställ in i ugnen 20-25 minuter. Vänd runt klyftorna 1-2 gånger under tiden.
  3. Blanda ägg, råriven potatis, kardemumma, mjölk och salt.
  4. Tillsätt nötfärsen och blanda.
  5. Forma färsen till 8 avlånga biffar, stek dem runt om i smör ca 5 minuter. Efterstek under lock ca 5 minuter.
  6. Skala och finhacka rödlöken, dela, kärna ur och skär äpplena i små tärningar.
  7. Blanda lök, äpple, citronjuice, citronskal, olivolja, persilja. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera biffarna med potatisklyftor och salsan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Mors kålpudding

En enkel och god kålpudding som min mamma lagade och som jag har lagat under många år. Bjöd Jenny och småtjejerna på denna idag…

@cayene

Potatisknyten med getost

En läcker potatisrätt att servera till ett gott kött. Vi åt dem med helstekt renfilé, gräddstekta gula kantareller, rödvinsås och en Irish Coffee-sås.