Färsbiffar med ugnsbakade grönsaker och grön olivkräm

De ugnsbakade grönsakerna blir som en varm sallad till färsbiffarna. Olivkrämen ger fin sälta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • ½ fänkålsstånd
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 135 g grön olivkräm
  • 3 dl couscous
  • 2 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1½ msk rödvinsvinäger
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skiva zucchinin. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda grönsakerna med 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. Droppa över 1½ msk vinäger och 1 msk av olivkrämen.
  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda färsen med 4 msk vatten, timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Forma färsen till små bullar. Stek dem i 1 msk olja i medelvarm stekpanna ca 5 minuter.
  4. Blanda resterande olivkräm med yoghurten. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Servera biffarna med grönsakerna, couscous och olivyoghurt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept