Färsk fylld pasta med ostsås

Lyxiga pinjenötter och goda soltorkade tomater toppar denna snabba pastarätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ostsås:
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3/4 tsk salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 färskt broccolistånd eller ca 250 g frysta buketter
  • 500 g färsk tortellini (Välj din egen favorit sort)
  • 75 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Ostsås:
  2. Vispa ut mjöl i mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme i 5 minuter. Häll i den rivna osten. Salta och peppra.
  3. Koka upp vatten i en mindre och i en större kastrull. Salta lätt. Skär broccolin i små bitar, lägg den i den mindre kastrullen och koka den ca 4 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.
  4. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen i den större kastrullen. Häll av kokvattnet i ett durkslag.
  5. Skär tomterna i mindre bitar. Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns.
  6. Blanda ihop tortellini, ostsås och broccoli. Strö över tomater och pinjenötter. Servera genast!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept